Rakije

Reč rakija je arapskog porekla i potiče od reči "al-rak", što u slobodnom prevodu znači znoj. U naše krajeve je stigla sa Turcima u 14. ili 15. veku. U početku je označavala piće arak koje se proizvodilo u Indoneziji, Malaziji i drugim dalekoistočnim zemljama, a dobijalo se destilacijom prevrelog soka ili vina specijalnih vrsta palmi. Danas se kod nas rakija proizvodi destilacijom komine, smese zrelih, zdravih voćnih plodova koji su prošli kroz proces fermentacije. Kroz proces destilacije prolazi dva puta, pri čemu se posle prve dobija meka rakija, a posle druge prepečenica.

U svetu postoji mnogo alkoholnih pića koja se nazivaju rakijom i uglavnom se dobijaju od voća. Prednost naše u odnosu na svetske rakije je u specifičnoj aromi i punoći ukusa koja se pre svega dobija zahvaljujući kvalitetnom voću i tradicionalnom načinu pečenja. Među našim najcenjenijim rakijama su rakije od šljive, grožđa vinove loze, kruške, dunje i dr.

Vinoteka Vin de Bordeaux vam nudi rakije vrhunskog kvaliteta:

Dukat
Kraljeva rakija
Stara pesma
Vučja rakija

 

Rakija 01
Rakija 01
Rakija 02
Rakija 02
Rakija 03
Rakija 03
Rakija 04
Rakija 04
Rakija 05
Rakija 05
Rakija 06
Rakija 06
Rakija 07
Rakija 07
Rakija 08
Rakija 08
Rakija 09
Rakija 09
Rakija 10
Rakija 10
Rakija 11
Rakija 11